Metgezwel

In deze humorvolle muziektheatervoostelling vertellen twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

Vieze Meisje

Pop, performance, humor en rave in één act. 

Leah Rye by Jorah Sarah - main 1 ver

Leah Rye

De muziek van deze singer/songwriter kenmerkt zich door de terugkerende thema’s van dromen, mystiek en melancholie. In 2021 nam ze deel aan de Popronde, gaf ze soloshows in Londen en speelde ze twee uitverkochte optredens in Bitterzoet ter gelegenheid van de release van haar EP.

LeMotat-MottenOog

LeMotat

LE MOTAT, vernoemd naar een nachtvlinder, maakt eigenzinnige Nederlandstalige popsongs en geeft ontregelende performances voor nachtbrakers. Zijn shows laten je absurde nummers meezingen, zoals ‘De Mat’ en ‘Naar de Klote’.

ROI SOLEIL FOU - 4199 square

ROI SOLEIL

Roi Soleil maakt ‘Frenglish pop with a dash of queer glitter’ geïnspireerd door acts als Mika, Stromae en Lady Gaga.
Lees meer

IMG_5093

Collectief KARMA

Collectief KARMA maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. Ze zijn continu opzoek naar een vernieuwende (theatrale) verbintenis met de samenleving

JANA MILA _ JANTINA_TALSMA_LOWRES

Jana Mila

Jana Mila begon met schrijven van Americana georiënteerde songs op jonge leeftijd, ze werd geïnspireerd door de platencollectie van haar ouders die o.a. bestond uit Johnny Cash en Joni Mitchell.

Brintex-Persfoto1

Brintex

Geïnspireerd door jazz, hiphop, elektronische muziek is het resultaat van deze band. Een fris geluid dat het publiek onmiddellijk energie geeft.

artiest 01

Silver Lake

Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven – en later, de muziek. Door moderne productietechnieken te mixen met oude analoge apparatuur, creëert Silver Lake een vintage maar toch eigentijdse sound. Er kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets – evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood.

Lees meer

Presspic-Anna-Rose-Clayton-2022_23-2560x1600

Anna-Rose Clayton

De Nederlands-Britse zangeres met haar catchy en dansbare popsongs stond eerder in voorprogramma’s van artiesten als Kae Tempest, RUEL en Carly Rae Jepsen. Haar electro-pophits zijn geïnspireerd door artiesten als Anna-Marie en Lorde. Na een weergaloze show op Noorderslag en eerdere hits als ‘Sour Sweet Sad Eyes’, ‘nEw Me’ en ‘No Room 4 U’, vulde de gouden stem van Anna-Rose het Energiehuis.

Lees meer

pressphotos Karel

Karel

Deze artiest maakt liedjes over kleine onderwerpen, groter dan het leven. Hij trechtert synthpop en new wave tot nostalgische tracks met anthem-kwaliteiten.

Anemone Bandfoto

Anemone

Deze artiest maakt dromerige, gerijpte songs met scherpe refreinen die de naakte waarheid schetsen in tijden van verdriet, liefde en de zoektocht naar jezelf.

Literaire-Boyband-lancering-©AnnaFransen004

Boyband, de literaire boyband

Eindelijk! Dichters die poëzie voordragen en tegelijkertijd kushandjes de zaal in slingeren. Het enige schrijverscollectief met dansmoves.

Nemrac 1920x1080

Nemrac

Deze band creëert een ambivalente, impulsieve muziekwereld gevuld met theremin, synths, stoffige drums, krakende bas en als rode lijn een prachtige stem, die je zeker niet hoeft te volgen.

Collectief King Sisters

King Sisters

Drie zussen deconstrueerden de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. En zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?

Lees meer

Artiest 3

Elfie Tromp

Deze schrijver, theatermaker, performer én stadsdichter van Rotterdam, is uitgesproken, prikkelend en humorvol. Met haar werk wil ze je wakker kussen of schudden. Met haar feministische punkcabaretshow ‘Op de Barricade van het Hart’ giet ze haar woede in krachtige liedjes (geschreven met o.a. Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk), sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen. Als je je woede niet hoeft te onderdrukken, kan het je misschien best gelukkig maken.

Lees meer

Timo en Helene - HICCUP

HICCUP

Hélène en Timo studeerden beide af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze vermengen vrouwen- en mannenstemmen op een andere manier dan je gewend bent. Met ‘HICCUP’ maakten ze een pure choreografie waarbij twee gelijkwaardige stemmen samensmelten tot één melodie. De genderneutrale stem blijkt te bestaan!

Lees meer

Maktub-1_liggend

MAKTUB

MAKTUB bestaat uit pianist/componist Rowan de Vos en zangeres/actrice Lisse Knaapen. Na tien jaar vriendschap en losse samenwerkingen besluiten zij hun krachten te bundelen voor een gedeelde missie: het vinden van een nieuw levenslied. Met als grote inspiratiebronnen Jacques Brel, Jean-Louis Pisuisse, Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Ramses Shaffy.

Lees meer

KRISTO_web

Kristo

Voor velen is Kristiaan Deruytter al lang geen onbekende meer. Als zoon van legendarisch Belgisch saxofonist Frank Deruytter, groeide hij op in een zeer muzikale familie. En als snel werd duidelijk dat muziek ook zijn grootste passie zou worden, en dat hij zijn eigen weg zou zoeken én vinden. Na een klassieke muziekopleiding in zijn jeugd en experimenteren bij verschillende bands in zijn tienerjaren, was hij de laatste tijd actief als zanger en gitarist bij het Pop-Funk trio Savoir-Vivre en releasede hij twee EP’s en een aantal singles.

Lees meer

Emmy Eve

Emmy Eve

Emmy Eve staat voor verhalende popmuziek van Rotterdamse bodem. Deze vrouwelijke singer-songwriter is een oprecht exemplaar, integer en romantisch met de juiste dosis zelfspot. Met een goed gebekt karakter laat ze harten zuchten en luisteraars relativeren op pakkende Nederlandse popsongs. Met haar muziek en persoonlijkheid laat de zangeres horen dat diversiteit oké is en liefde universeel.

Lees meer

magic tom en yuri

Magic Tom & Yuri

Met trucs, muziek, dans en héél veel komedie wist het magische duo met hun goochelshow iedereen te entertainen.

Lees meer

Job Greuter Wanderlust

Job Greuter

In zijn voorstelling ‘Stolp’ ging Job op speelse en vooral muzikale wijze de uitdaging aan om het nut van stilstand te vinden.

Lees meer

P(L)AYHAUS

P(L)AY HAUS

De vrouwen van P(L)AY HAUS wisten op een poëtische wijze maatschappelijke kwesties aan te kaarten en te bezingen. 

Lees meer

Kim Janssen

Kim Janssen

Kim Janssen bracht een mix van uitbarstingen tussen maximalistische pop met donkere strijkers en verstilde ballads.

Lees meer

Matthijs Rijsdijk - Roi Soleil

Roi Soleil

Matthijs Rijsdijk is Roi Soleil. De performer laat zich graag inspireren door de Franse koningshuizen, de popcultuur en het Eurovisie Songfestival. Als een echte Roi Soleil bezorgt hij je een flamboyant popconcert. Lekker groots, dramatisch en vol glitter. Madelief van Vlijmen begeleidt met zang en keys.

Lees meer

Joia music

Joia

Zangeres, performer en (liedjes)schrijver Joia Rath combineert een stevige pop-beat moeiteloos met een zacht thema. Joia was finalist in de Grote Prijs van Nederland, bracht diverse albums en singles uit en tourde met haar voorstelling ‘ZACHT’ langs de theaters. Met multi-instrumentalist Max Abel duikt ze nu in nieuw materiaal en reflecteert ze op haar zoektocht naar schoonheid te midden van chaos.

Lees meer

Tuys

Tuys

TUYS is een vierkoppige band die vanuit Luxemburg naar Berlijn vertrok om daar krachtige indie rock en emotionele psych popmuziek te maken vol scherpe gitaren, synths en driestemmige harmonie. De visuele kunsten laten je wanen tussen een fictionele wereld en de realiteit. In 2020 kwam ‘A Curtain Call For Dreamers’ uit als het creatieve manifest van de band. Een audiovisueel project vol catchy dance-rock waar genres ver werden omgebogen.

Lees meer

Kauw

KAUW

In een wereld die wordt geregeerd door dj’s, zoekt KAUW naar een verfrissend, elektronisch, maar dansbare sound. Met invloeden vanuit het hele muzikale spectrum, verzorgt KAUW een eclectisch live pakket met jazz vibes, house, elektro en alle soorten experimentele explosies daartussenin. KAUW bestaat uit het duo Boye Ingwersen en Dali Hermes. Ze nemen je mee op een wild avontuur door een landschap van dikke analoge beats en dompelen je onder in een dromerige, duistere sound.

Lees meer

Pink Elephants on Parade

Pink Elephants on Parade

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met ‘Pink Elephants on Parade’, een ode aan verbeelding en kinderlijke fantasie. De electro-pop muziektheatervoorstelling neemt bezoekers mee in een psychedelisch sprookje met visuals en live muziek. Naar een droomwereld waarin blijkt dat monsters tegenwoordig niet alleen onder je bed zitten, maar ook in je hoofd.

Lees meer

Kaatje Kooij

Kaatje Kooij

Theatermaker Kaatje Kooij studeerde af aan de Toneelschool Arnhem en won in 2016 de Piket Kunstprijs. Eerder speelde ze al in voorstellingen van Moeremans & Sons en NTjong. In haar monoloog ‘Cloyne’ gebruikt ze taal als instrument zoals iconische punksterren hun gitaar behandelen: vals en rauw. ‘Cloyne’, een samenwerking met OT rotterdam, gaat overal doorheen met een eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon.

Lees meer

Meis

Meis

Meis, oftwel Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig. Met ‘isolement’ als hoofdthema maakte Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een balans vond tussen akoestische instrumenten en elektronische synths. Met inspiratiebronnen als Bon Iver, Big Thief en Clairo omarmt de EP het wrange en imperfectie.

Lees meer

Xio music

XIO

XIO is het alterego van Dioni Schoop. Geïnspireerd door een veelvoud genres, ligt zijn arsenaal vol met harde beats, catchy hooks, gruizige synths en funky gitaren. Dit alles bij elkaar resulteert in sterke pop/r&b songs met hints van Frank Ocean, Justin Timberlake en D’Angelo. XIO werd in 2020 nog voordat hij muziek had uitgebracht of überhaupt op het podium stond, geselecteerd voor de Popronde. Live speelt hij samen met zijn drummer en toetsenist.

Lees meer

Herr Hamsterfleisch - Die Hexe

HERR HAMSTERFLEISCH

Het radicale alter ego van muziek- en performancecollectief Club Gewalt, brengt songs volgens de mantra: Weiblich, Laut und Gross. Frontvrouw Loulou Hameleers transformeert in het archetype van de heks met een muzikaal ritueel van meedogenloze synths en inktzwarte bassen. Een ode aan de vrouw die moeilijk is om van te houden. Een reminder aan de noodzaak om eeuwig te blijven vechten voor zoiets schijnbaar vanzelfsprekends als mensenrechten.

Lees meer

Willem t Hart

Willem ’t Hart

Op jonge leeftijd kruipt Willem ’t Hart achter de piano en eindigt zo op het conservatorium, waarna hij samen met zijn broer de band Funky Organizers opzet en door heel Europa toert. Na een modellencarrière debuteert ’t Hart in 2020 als solo artiest met ‘Seven Years’. Met de release van de nieuwe EP ‘Home’ brengt hij zijn verleden in de mode en heden in de muziek samen en zijn er producties met trompettist Peter Somuah en zangeres Naaz te horen.

Lees meer

Liz Laarman

Liz Laarman

Liz Laarman studeerde vorig jaar af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De theatermaker maakte een voorstelling over en met haar drie broers, waarbij ze zelf als regisseur op het podium staat. Ze vertelt graag persoonlijke verhalen, maar wel op zo’n manier dat iedereen er iets bij voelt. Haar broers zijn haar steun, toeverlaat én haar trots en dat zie je in haar voorstelling ‘Wat de b(r)oer niet kent’. Een verhaal over vriendschap, afkomst en de vraag: is alleen hetzelfde als alleen zijn?

Lees meer

Yori Swart

Yori

Yori Swart staat bekend om haar warme, soulvolle stem en is duidelijk te onderscheiden met haar unieke manier van gitaarspelen. Ze weet pop, blues en country te combineren in een bijzondere manier van tokkelen, en vermengd met haar honger naar melodieën, songteksten en de stemming van de gitaar resulteert dat in een eigenzinnige songwriting stijl. Geïnspireerd door de ruimtelijkheid van Scandinavië en warmte van de VS verdwijn je makkelijk in verschillende werelden als je luistert naar haar verhalen.

Lees meer

Dook van Dijck

Dook van Dijck / Lady Charly

Dook van Dijck zag je vanavond als Lady Charly in een kleurrijke mini-musical over gender-expressie, identiteit, liefde, kunst, ambitie en familiegeheimen. Dook is acteur, zanger en presentator en zag je o.a. in musicals De Marathon, Soldaat van Oranje en Het Pauperparadijs. Ook is hij medeoprichter van muziektheatercollectief Club Gewalt. In dit moderne sprookje zag je ook Tim Teunissen en Wendy Briggemans. Met muziek van Sergio Escoda.

Lees meer

08-boterboter (1 van 1)

BoterBoter

De Nederlandstalige electropunk van Utrechts eigen synther-songwriter BoterBoter (Luc Loois) zit ergens tussen poëzie en absurdisme. BoterBoter zingt over dansen, vergankelijkheid en lichamelijke liefde. Met zijn ongepolijste, dansbare en energieke beats liet hij je mogelijk verward, verwonderd en bezweet achter.

Lees meer

Meadows

THE MEADOWS

The Meadows is een alternatieve rockband uit de omgeving Molenlanden. De ‘zweverige, melodieuze’ gitaar in combinatie met de ‘rockerige’ akkoorden naast de robuuste basis van drums en een matchende vette bass, zorgt voor de unieke sound van deze ‘jonge honden band’ The Meadows. En dan hebben we het nog niet gehad over de krachtige stem van de lead zanger, die varieert van krachtige, energieke distortion tot rustige lage stoïcijnse zang. De band haalt inspiratie bij bands als U2, Kings of Leon, The Cure en The Fountaines.

Lees meer

light-by-the-sea_band

LIGHT BY THE SEA

Aangezien het bouwen van een tijdmachine nog onmogelijk is, wilden Davy Knobel en Eszter Anna Baumann dit op hun eigen manier doen met de kracht van geluid. In quarantaine omringden ze zich in hun kleine appartement met hun favoriete vinyls en concerttapes, wat resulteerde in het schrijven van hun eigen nummers, geïnspireerd door hun grote muzikale helden. Het volledige album van Light By The Sea getiteld Only Death Makes Icons (2021) werd kort daarna uitgebracht.

Lees meer

PR-beeld-2

Seppe Salomé

Met popcultuur, drag, de queercommunity, clubleven en een random fascinatie voor
Griekse mythologie als referentiekader, namen Seppe Salomé en zijn team je in deze theatervoorstelling/popconcert mee in hun onderzoek naar het idoliseren van popiconen en maatschappelijke leiders. Seppe studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en brengt in zijn werk maatschappelijke en persoonlijke thema’s aan het licht.

Lees meer

Elmer - Derk Stenvers 6

Merel Pauw / Elmer

Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw.
Deze medeoprichter van hiphoptheatercollectief DIEHELEDING studeerde af aan de ArtEZ Toneelschool. Met een combinatie van elektronische, funky beats en teksten met een flinke dosis humor en zelfspot ontwikkelde Merel haar eigen geluid en vertelt ze via hiphop haar verhaal. Want vrouwelijke rappers zijn er volgens haar veel te weinig.

Lees meer

Philine-Press-1-Ruben-Bannet-rotated-e1680297094428

Philine

Met haar heldere zang en eerlijke verhalen trekt Philine al snel je aandacht. De 23-jarige zangeres uit Rotterdam opende al voor artiesten als Froukje en Maaike Ouboter, werd gekozen als 3voor12 Talent van de Popronde-editie 2021 en bracht vorig jaar haar debuut-EP genaamd “Somewhere Else” uit. Al vroeg in haar leven raakte Philine verweven met songwriting. “Mijn moeder schreef altijd haar eigen liedjes, ze verzon bijvoorbeeld slaapliedjes voor mijn zussen en mij. Ik denk dat dat de reden is waarom het schrijven van liedjes al op zeer jonge leeftijd iets heel natuurlijks voor me werd.”

Lees meer

Gift

Gift

Elk moment is een geschenk. Elk moment heeft rijkdom, complexiteit en singulariteit. Als het eenmaal weg is, kan het niet worden heroverd. Kun je aanwezig zijn? Kun je jezelf openstellen en het in zijn volheid waarderen – zowel de lelijkheid en verwarring als de schoonheid en vreugde? De leden van het psychedelische rockkwintet GIFT uit Brooklyn, NY geloven van wel. Momentary Presence, hun debuutset, is een kroniek van die achtervolging en een viering van het eeuwige nu.

Lees meer

Ga naar de inhoud