In plaats van verschillende nummers uit te brengen, ging deze TEUN samenwerken met enkele gevestigde namen in de industrie om haar bredere visie te realiseren. Zo werkte ze onder andere met Eefje de Visser en Daan Schepers (Bazart, High Hi)
In plaats van verschillende nummers uit te brengen, ging deze TEUN samenwerken met enkele gevestigde namen in de industrie om haar bredere visie te realiseren. Zo werkte ze onder andere met Eefje de Visser en Daan Schepers (Bazart, High Hi)
Bij Sobremesa schuif je bij een intieme, muzikale voorstelling aan tafel. Geı̈nspireerd op één van de belangrijkste tradities in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur, namelijk die van de sobremesa: het uitgebreid natafelen zonder op de klok te kijken.
schrijft authentieke en oprechte verhalen, ondersteund door dromerige klanklandschappen geïnspireerd door klassieke songwriters, zowel oud als nieuw. Haar belangrijkste invloeden liggen tussen Bon Iver, Bob Dylan en haar held Ben Howard. Over dit trio zegt ze: “Hun teksten zijn buitengewoon en ongelooflijk mooi. Ik denk niet dat ze liedjes maken, maar kunst, gedichten. Dat is iets wat Neomi probeert te benaderen.
Naaz maakt eigentijdse, minimalistische pop waarin ze met Arabische invloeden en natuurlijke omgevingsgeluiden een heel eigen en authentieke sound levert.
Stel je voor: Nora uit 1879, nu een popster in 2024. Het resultaat? Een krachtig feministisch popconcert over het ontsnappen uit het Poppenhuiscomplex en het vinden van je eigen stem. In ongeveer een half uur maakt Nora, gespeeld door Daniëlle Deddens, een ontwikkeling door waar Ibsens Nora een avondvullende voorstelling voor nodig heeft. 145 jaar geleden trok zijn Nora de deur voorgoed achter zich dicht. Tijdens haar POPconcert trapt ze ‘m weer keihard in met nummers die niet alleen geïnspireerd zijn op Kurt Weil maar vooral door vrouwelijke artiesten zoals Beyonce, Charlie XCX en SOPHIE!
Club Satelliet, bestaande uit Judith Boesen, Sterre Verschoor en Elaine Hakkaart, is een net geboren muziektheatercollectief dat verlangt naar frisse, brutale en vernieuwende musicals. Zonder de oude musicalconventies uit het oog te verliezen, willen ze experimenteren met wat musical allemaal nog méér kan zijn. Ze maken, componeren, produceren en performen hun debuutvoorstelling TRADWIVES de musical.
Rens, Jaïr & Ome Uncle, in de volksmond bekend als RJO, neemt het liefst alle risico’s. Ze houden niet aan genres vast en worden muzikaal gedreven door liefdevolle brutaliteit. Met een mix van rap, elektronische pop en heel veel lol creëren ze funky tunes met feel good vibe. Verwacht te lachen, te zweten en bovenal al je zorgen te vergeten.
Jaïr Faria is een rijzende ster in de muziekwereld, bekend om zijn unieke mix van pop, neo-soul en indierock. Zijn muzikale carrière startte in 2021 met de Nederlandstalige track “Terug Naar Nu”, een samenwerking met zijn bekende vader, Glen Faria. Als jonge queer zwarte artiest verkent Jaïr in zijn muziek vaak de complexiteit van jonge queer liefde.
In deze humorvolle muziektheatervoostelling vertellen twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.
Pop, performance, humor en rave in één act.
Dromen, mystiek en melancholie zijn terugkerende thema’s binnen de muziek van deze singer/songwriter. Ze deed in 2021 mee aan de Popronde, speelde een reeks soloshows in Londen en twee uitverkochte optredens in Bitterzoet, ter ere van de release van haar EP.
Ergens in een donkere steeg van het straatje Doe Maar en Ton Lebbink, schrijft en produceert deze artiest eigenzinnige Nederlandstalige popsongs, en geeft hij performances die bewust een beetje ontregelend zijn.
Roi Soleil maakt ‘Frenglish pop with a dash of queer glitter’ geïnspireerd door acts als Mika, Stromae en Lady Gaga.
Lees meer
Collectief KARMA maakt muziektheater waarin ze maatschappelijke problematiek willen aankaarten en taboes willen doorbreken. Ze zijn continu opzoek naar een vernieuwende (theatrale) verbintenis met de samenleving
Jana Mila begon met schrijven van Americana georiënteerde songs op jonge leeftijd, ze werd geïnspireerd door de platencollectie van haar ouders die o.a. bestond uit Johnny Cash en Joni Mitchell.
Geïnspireerd door jazz, hiphop, elektronische muziek is het resultaat van deze band. Een fris geluid dat het publiek onmiddellijk energie geeft.
Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven – en later, de muziek. Door moderne productietechnieken te mixen met oude analoge apparatuur, creëert Silver Lake een vintage maar toch eigentijdse sound. Er kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets – evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood.
De Nederlands-Britse zangeres met haar catchy en dansbare popsongs stond eerder in voorprogramma’s van artiesten als Kae Tempest, RUEL en Carly Rae Jepsen. Haar electro-pophits zijn geïnspireerd door artiesten als Anna-Marie en Lorde. Na een weergaloze show op Noorderslag en eerdere hits als ‘Sour Sweet Sad Eyes’, ‘nEw Me’ en ‘No Room 4 U’, vulde de gouden stem van Anna-Rose het Energiehuis.
Deze artiest maakt liedjes over kleine onderwerpen, groter dan het leven. Hij trechtert synthpop en new wave tot nostalgische tracks met anthem-kwaliteiten.
Deze artiest maakt dromerige, gerijpte songs met scherpe refreinen die de naakte waarheid schetsen in tijden van verdriet, liefde en de zoektocht naar jezelf.
Eindelijk! Dichters die poëzie voordragen en tegelijkertijd kushandjes de zaal in slingeren. Het enige schrijverscollectief met dansmoves.
Deze band creëert een ambivalente, impulsieve muziekwereld gevuld met theremin, synths, stoffige drums, krakende bas en als rode lijn een prachtige stem, die je zeker niet hoeft te volgen.
Drie zussen deconstrueerden de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. En zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal?
Deze schrijver, theatermaker, performer én stadsdichter van Rotterdam, is uitgesproken, prikkelend en humorvol. Met haar werk wil ze je wakker kussen of schudden. Met haar feministische punkcabaretshow ‘Op de Barricade van het Hart’ giet ze haar woede in krachtige liedjes (geschreven met o.a. Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk), sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen. Als je je woede niet hoeft te onderdrukken, kan het je misschien best gelukkig maken.
Hélène en Timo studeerden beide af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze vermengen vrouwen- en mannenstemmen op een andere manier dan je gewend bent. Met ‘HICCUP’ maakten ze een pure choreografie waarbij twee gelijkwaardige stemmen samensmelten tot één melodie. De genderneutrale stem blijkt te bestaan!
MAKTUB bestaat uit pianist/componist Rowan de Vos en zangeres/actrice Lisse Knaapen. Na tien jaar vriendschap en losse samenwerkingen besluiten zij hun krachten te bundelen voor een gedeelde missie: het vinden van een nieuw levenslied. Met als grote inspiratiebronnen Jacques Brel, Jean-Louis Pisuisse, Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en Ramses Shaffy.
Lees meer
Voor velen is Kristiaan Deruytter al lang geen onbekende meer. Als zoon van legendarisch Belgisch saxofonist Frank Deruytter, groeide hij op in een zeer muzikale familie. En als snel werd duidelijk dat muziek ook zijn grootste passie zou worden, en dat hij zijn eigen weg zou zoeken én vinden. Na een klassieke muziekopleiding in zijn jeugd en experimenteren bij verschillende bands in zijn tienerjaren, was hij de laatste tijd actief als zanger en gitarist bij het Pop-Funk trio Savoir-Vivre en releasede hij twee EP’s en een aantal singles.
Emmy Eve staat voor verhalende popmuziek van Rotterdamse bodem. Deze vrouwelijke singer-songwriter is een oprecht exemplaar, integer en romantisch met de juiste dosis zelfspot. Met een goed gebekt karakter laat ze harten zuchten en luisteraars relativeren op pakkende Nederlandse popsongs. Met haar muziek en persoonlijkheid laat de zangeres horen dat diversiteit oké is en liefde universeel.
Met trucs, muziek, dans en héél veel komedie wist het magische duo met hun goochelshow iedereen te entertainen.
In zijn voorstelling ‘Stolp’ ging Job op speelse en vooral muzikale wijze de uitdaging aan om het nut van stilstand te vinden.
De vrouwen van P(L)AY HAUS wisten op een poëtische wijze maatschappelijke kwesties aan te kaarten en te bezingen.
Kim Janssen bracht een mix van uitbarstingen tussen maximalistische pop met donkere strijkers en verstilde ballads.
Matthijs Rijsdijk is Roi Soleil. De performer laat zich graag inspireren door de Franse koningshuizen, de popcultuur en het Eurovisie Songfestival. Als een echte Roi Soleil bezorgt hij je een flamboyant popconcert. Lekker groots, dramatisch en vol glitter. Madelief van Vlijmen begeleidt met zang en keys.
Zangeres, performer en (liedjes)schrijver Joia Rath combineert een stevige pop-beat moeiteloos met een zacht thema. Joia was finalist in de Grote Prijs van Nederland, bracht diverse albums en singles uit en tourde met haar voorstelling ‘ZACHT’ langs de theaters. Met multi-instrumentalist Max Abel duikt ze nu in nieuw materiaal en reflecteert ze op haar zoektocht naar schoonheid te midden van chaos.
TUYS is een vierkoppige band die vanuit Luxemburg naar Berlijn vertrok om daar krachtige indie rock en emotionele psych popmuziek te maken vol scherpe gitaren, synths en driestemmige harmonie. De visuele kunsten laten je wanen tussen een fictionele wereld en de realiteit. In 2020 kwam ‘A Curtain Call For Dreamers’ uit als het creatieve manifest van de band. Een audiovisueel project vol catchy dance-rock waar genres ver werden omgebogen.
In een wereld die wordt geregeerd door dj’s, zoekt KAUW naar een verfrissend, elektronisch, maar dansbare sound. Met invloeden vanuit het hele muzikale spectrum, verzorgt KAUW een eclectisch live pakket met jazz vibes, house, elektro en alle soorten experimentele explosies daartussenin. KAUW bestaat uit het duo Boye Ingwersen en Dali Hermes. Ze nemen je mee op een wild avontuur door een landschap van dikke analoge beats en dompelen je onder in een dromerige, duistere sound.
In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met ‘Pink Elephants on Parade’, een ode aan verbeelding en kinderlijke fantasie. De electro-pop muziektheatervoorstelling neemt bezoekers mee in een psychedelisch sprookje met visuals en live muziek. Naar een droomwereld waarin blijkt dat monsters tegenwoordig niet alleen onder je bed zitten, maar ook in je hoofd.
Theatermaker Kaatje Kooij studeerde af aan de Toneelschool Arnhem en won in 2016 de Piket Kunstprijs. Eerder speelde ze al in voorstellingen van Moeremans & Sons en NTjong. In haar monoloog ‘Cloyne’ gebruikt ze taal als instrument zoals iconische punksterren hun gitaar behandelen: vals en rauw. ‘Cloyne’, een samenwerking met OT rotterdam, gaat overal doorheen met een eigenaardige blik, cabareteske houding en ritmische toon.
Meis, oftwel Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig. Met ‘isolement’ als hoofdthema maakte Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een balans vond tussen akoestische instrumenten en elektronische synths. Met inspiratiebronnen als Bon Iver, Big Thief en Clairo omarmt de EP het wrange en imperfectie.
XIO is het alterego van Dioni Schoop. Geïnspireerd door een veelvoud genres, ligt zijn arsenaal vol met harde beats, catchy hooks, gruizige synths en funky gitaren. Dit alles bij elkaar resulteert in sterke pop/r&b songs met hints van Frank Ocean, Justin Timberlake en D’Angelo. XIO werd in 2020 nog voordat hij muziek had uitgebracht of überhaupt op het podium stond, geselecteerd voor de Popronde. Live speelt hij samen met zijn drummer en toetsenist.
Het radicale alter ego van muziek- en performancecollectief Club Gewalt, brengt songs volgens de mantra: Weiblich, Laut und Gross. Frontvrouw Loulou Hameleers transformeert in het archetype van de heks met een muzikaal ritueel van meedogenloze synths en inktzwarte bassen. Een ode aan de vrouw die moeilijk is om van te houden. Een reminder aan de noodzaak om eeuwig te blijven vechten voor zoiets schijnbaar vanzelfsprekends als mensenrechten.
Op jonge leeftijd kruipt Willem ’t Hart achter de piano en eindigt zo op het conservatorium, waarna hij samen met zijn broer de band Funky Organizers opzet en door heel Europa toert. Na een modellencarrière debuteert ’t Hart in 2020 als solo artiest met ‘Seven Years’. Met de release van de nieuwe EP ‘Home’ brengt hij zijn verleden in de mode en heden in de muziek samen en zijn er producties met trompettist Peter Somuah en zangeres Naaz te horen.
Liz Laarman studeerde vorig jaar af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De theatermaker maakte een voorstelling over en met haar drie broers, waarbij ze zelf als regisseur op het podium staat. Ze vertelt graag persoonlijke verhalen, maar wel op zo’n manier dat iedereen er iets bij voelt. Haar broers zijn haar steun, toeverlaat én haar trots en dat zie je in haar voorstelling ‘Wat de b(r)oer niet kent’. Een verhaal over vriendschap, afkomst en de vraag: is alleen hetzelfde als alleen zijn?
Yori Swart staat bekend om haar warme, soulvolle stem en is duidelijk te onderscheiden met haar unieke manier van gitaarspelen. Ze weet pop, blues en country te combineren in een bijzondere manier van tokkelen, en vermengd met haar honger naar melodieën, songteksten en de stemming van de gitaar resulteert dat in een eigenzinnige songwriting stijl. Geïnspireerd door de ruimtelijkheid van Scandinavië en warmte van de VS verdwijn je makkelijk in verschillende werelden als je luistert naar haar verhalen.
Dook van Dijck zag je vanavond als Lady Charly in een kleurrijke mini-musical over gender-expressie, identiteit, liefde, kunst, ambitie en familiegeheimen. Dook is acteur, zanger en presentator en zag je o.a. in musicals De Marathon, Soldaat van Oranje en Het Pauperparadijs. Ook is hij medeoprichter van muziektheatercollectief Club Gewalt. In dit moderne sprookje zag je ook Tim Teunissen en Wendy Briggemans. Met muziek van Sergio Escoda.
De Nederlandstalige electropunk van Utrechts eigen synther-songwriter BoterBoter (Luc Loois) zit ergens tussen poëzie en absurdisme. BoterBoter zingt over dansen, vergankelijkheid en lichamelijke liefde. Met zijn ongepolijste, dansbare en energieke beats liet hij je mogelijk verward, verwonderd en bezweet achter.
The Meadows is een alternatieve rockband uit de omgeving Molenlanden. De ‘zweverige, melodieuze’ gitaar in combinatie met de ‘rockerige’ akkoorden naast de robuuste basis van drums en een matchende vette bass, zorgt voor de unieke sound van deze ‘jonge honden band’ The Meadows. En dan hebben we het nog niet gehad over de krachtige stem van de lead zanger, die varieert van krachtige, energieke distortion tot rustige lage stoïcijnse zang. De band haalt inspiratie bij bands als U2, Kings of Leon, The Cure en The Fountaines.
Aangezien het bouwen van een tijdmachine nog onmogelijk is, wilden Davy Knobel en Eszter Anna Baumann dit op hun eigen manier doen met de kracht van geluid. In quarantaine omringden ze zich in hun kleine appartement met hun favoriete vinyls en concerttapes, wat resulteerde in het schrijven van hun eigen nummers, geïnspireerd door hun grote muzikale helden. Het volledige album van Light By The Sea getiteld Only Death Makes Icons (2021) werd kort daarna uitgebracht.
Met popcultuur, drag, de queercommunity, clubleven en een random fascinatie voor
Griekse mythologie als referentiekader, namen Seppe Salomé en zijn team je in deze theatervoorstelling/popconcert mee in hun onderzoek naar het idoliseren van popiconen en maatschappelijke leiders. Seppe studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en brengt in zijn werk maatschappelijke en persoonlijke thema’s aan het licht.
Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw.
Deze medeoprichter van hiphoptheatercollectief DIEHELEDING studeerde af aan de ArtEZ Toneelschool. Met een combinatie van elektronische, funky beats en teksten met een flinke dosis humor en zelfspot ontwikkelde Merel haar eigen geluid en vertelt ze via hiphop haar verhaal. Want vrouwelijke rappers zijn er volgens haar veel te weinig.